Cron-jobs og Gigahost

Tilbage da jeg ledte efter et webhotel, blev jeg temmelig begejstret for Gigahost, som jeg jo så også "bor" hos nu. Hvis man roder med Drupal, som jeg jo nu engang gør, så ved man også at ens websteder gerne skal have kørt cron.php jævnligt (og som minimum af og til), og derfor var det jo lækkert at de tilbyder "Periodiske Job (cron-job)". Det kedelige er bare at de tilsyneladende ikke kører. Og at de ikke svarer på supporthenvendelser.

Både freso.dk og scots.freso.dk har et cron-job sat op hos Gigahost til at køre hver time, men når jeg tager et kig på admin/reports/status kan jeg se at cron.php ikke er blevet kørt. Jeg har derfor skrevet til Gigahost's support (2 gange indtil videre) og spurgt om hvorfor, men er indtil nu kun blevet mødt med tavshed. Nu har jeg så tænkt mig at sætte en cron-job op både på Nayru (hver time, kl. hel) og Farore (hver time, kl. halv).

På Nayru kører jeg Linux (Gentoo) med fcron. Det kender jeg, så det er ikke et problem at tilføje (endnu) et job til den:

 1. Kør fcrontab -e i terminalen.
 2. Indsæt "%hourly 0-10 /usr/bin/wget -O - -q http://freso.dk/cron.php" på en tom linje.
 3. :wq (eller gem og luk, for dem der ikke bruger vi)
 4. Så kører den (indenfor de første 10 minutter af hver time)! :)

På Farore kører jeg (desværre?) ikke Linux, men Mac OS X (10.4). Derfor blev jeg nødt til at at spørge Google om hjælp, og der var da heldigvis også hjælp at finde.

 1. Lav en tekstfil (f.eks. "mincrontab") og indsæt "30 * * * * curl --silent --compressed http://freso.dk/cron.php > /dev/null 2>&1".
 2. crontab mincrontab (tjek evt. at din crontab-fil er læst korrekt ved at køre crontab -l.)
 3. Så skulle den også gerne køre (hver time, kl. halv).

(Hvis man ikke er så glad for konsollen, er der også CronniX og Crontooie.)

Nu kører de så, men jeg håber da stadig at Gigahost får taget sig sammen til at slå de periodiske jobs til (igen?). Eller i det mindste svarer på mine supportanmodninger og forklarer hvorfor det ikke kører...

Yderligere læsning og referencer

Comments

Cron jobs hos gigahost

Som en sidenote kan jeg tilføje at cron jobs hos gigahost kun køres i max 360 sekunder. derefter afbrydes forbindelsen og du står tilbage med en fejl 500 internal server error...

Efter at have talt med support fik jeg at vide at de ikke vil ændre på dette...

Har du fået cron til at køre på Gigahost?

Har nemlig selv haft problemer tidligere, hvorefter det pludselig virkede, men nu virker det ikke igen? Det er kun en testside, men ville da være rart om man kan bruge det, når jeg engang begynder at bruge det officielt.

Jeg kunne i øvrigt ikke få mit link til min Hjemmeside til at virke i boksen - http://tine_muller.homepage.dk/ - ved ikke hvorfor?

Samme her ...

Jeg har haft samme problem, bortset fra at efter noget tid hvor det ikke virkede begyndte det at "næsten virke". Jeg skulle køre et script (nyhedsbrev) hver tirsdag, men lige pludselig blev det kørt hver dag ...

Tjja

Det lyder som Gigahost!

Gigahost og cron

Jeg har haft samme problem med Gigahost og cron. Selvom jeg satte det op til at køre en gang i timen skete der intet. Men en venlig mail til dem fik dem til at lave en anden løsning en deres standart cron-løsning fra administrations-siden så nu virker alt fint.

Men hvad med support?

Det er nu heller ikke lige så meget den manglende cron-kørsel jeg er irriteret på, som de manglende svar fra supporten. Alle mine andre/tidligere henvendelser har været besvaret, om ikke tilfredsstillende, så indenfor en tilfredsstillende tidsramme. Men her har jeg slet ikke fået svar. Dét er jeg irriteret over. Hvis man skal skrive et e-brev til dem i stedet, så kan de jo svare tilbage "Skriv til foo@bar med de og de oplysninger." Men jeg har fået ingenting, andet end tavshed.

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
 • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
 • Allowed HTML tags: <q> <blockquote> <cite> <abbr> <a> <ins> <del> <strong> <em> <hr> <address> <code> <dfn> <kbd> <pre> <samp> <var> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <dl> <dt> <dd> <ol> <ul> <li> <caption> <col> <colgroup> <table> <tbody> <td> <tfoot> <th> <thead> <tr> <bdo> <ruby>
 • Lines and paragraphs break automatically.
 • Insert Flickr images: [flickr-photo:id=230452326,size=s] or [flickr-photoset:id=72157594262419167,size=m].
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.