Far vel, Ronnie

Jeg har lige fundet ud af (gennem "Folkemusiklisten") at Ronnie Drew døde i går. For dem der ikke ved hvem han var, kan jeg fortælle at han var en af stifterne af The Dubliners. Og hvis du ikke kender The Dubliners, så ved jeg ikke hvor du har været de sidste 35 år. :)

The Dubliners var den første irske folkemusikgruppe der nåede den britiske top 20 og de har været afgørende for udbredelsen af traditionel irsk music over det meste af verden. Hvis det ikke havde været for dem havde der måske ikke været en irsk scene jeg kunne have været aktiv i, og så var jeg måske aldrig begyndt at spille musik! Der er også rapporter der siger hans sange blev sunget og musik spillet efter hans død, i hans minde.

Ronnie, jeg kender en masse der har nydt dit selskab, men der går nok en god tid før jeg vil kunne nyde det. Jeg har dog stadig en del af dig i optagelser lavet gennem årene, så tak. For dine sange, din musik, din ånd. Is gairid ár gcairt ar an saol seo, med jeg håber du synes den tid du havde var det hele værd.

Hvil i fred.

Comments

Ja, Ronnie Drew var en

Ja, Ronnie Drew var en speciel mand :)

Ronnie Drew - stifteren af The Dubliners

Ronnie Drew, stifteren af The Cubliners er en historie om vedholdenhed og professionalisme vi bør lære af.
Gruppen startede med at spille de 'ballader' -irske folkemusikstykker, hvoraf flere er 500 år gamle - ligesom mange andre irske folkemusikere.
Irske pubber har gennem årene været samlingssted for fornøjelige sangaftener, hvor de irske folkemusikstykker var hovedtema - aften efter aften - alle kunne dem udenad.

Der hvor Ronnie Drew skilte sig ud var at professionalisere sin gruppe, gøre musikken taktfast, øve og øve så numrene sad helt rent. Da hans vedholdenhed bragte The Dubliners på den britiske top 20 indkasserede han og gruppen æren for deres vedholdenhed. Herefter gik det ud i verden til fornøjelige koncertaftener som altid inddrager publikum aktivt.

Vi er alle på lånt tid, men hvert menneske er sit eget unikke væsen. Finder man dette sit eget væsen og udvikler det, kan egenskaberne nå højder der rager op til himlen. Vi kalder det talent.
- at udvikle sit talent fra noget ikke særligt iøjnefaldende - dét gjorde Ronnie Drew.

Ronnie Drew..!! Tak fordi du lærte os, at alle uden undtagelse skabe noget unikt - blot man erkender sit talent og bruger det..

Hils derude i universet....

Post new comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <q> <blockquote> <cite> <abbr> <a> <ins> <del> <strong> <em> <hr> <address> <code> <dfn> <kbd> <pre> <samp> <var> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <dl> <dt> <dd> <ol> <ul> <li> <caption> <col> <colgroup> <table> <tbody> <td> <tfoot> <th> <thead> <tr> <bdo> <ruby>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Insert Flickr images: [flickr-photo:id=230452326,size=s] or [flickr-photoset:id=72157594262419167,size=m].
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.