Søger: Partitioneringsråd

For to uger siden bestilte jeg en ny harddisk - en 1TB Samsung EcoGreen F1 DT - og i går gik jeg så på postkontoret og samlede den op, tog den hjem og installerede den. Så nu har jeg en spritny harddisk med masser af plads. Men hvordan holder jeg styr på al den plads? Altså, hvordan skal jeg partitionere den terrabyte? Og her er det så at jeg beder alle jer mednørder derude om at hjælpe mig! :)

Formålet med den nye harddisk er at...

  1. gemme mediefiler (billeder, musik/lyd, video).
  2. gemme sikkerhedskopier (udover hvor jeg ellers gemmer dem).

Jeg overvejer at lave én partition til det hele, eller to partitioner med én til sikkerhedskopier og én til mediefiler. 500 GB (for ikke at snakke om 1TB) er dog en stor mundfuld til at starte med, så et af kravene til filsystemet er at det skal kunne skrumpes/udvides. Og da de mindste filer (bortset fra enkelte afstikkere) vil være på nogle MB, skal filsystemet også være rettet mod håndtering af større filer.

Stort set alle mine andre partitioner bruger ReiserFS (undtagen /boot, der er ext2), men fra hvad jeg har hørt om ReiserFS, er det bedre til filsystemer med masser af små filer (pga. dets "halepakning"). XFS skulle være godt til filsystemer der primært består af større filer, men det er ikke i stand til at krympe sine partitioner (ifølge Wikipedia), hvilket måske bliver nødvendigt senere - især hvis jeg går efter to partitioner.

En anden ting jeg godt ville have, var at (hele) disken var krypteret - helst med en USB-nøgle som er sat i under systemstart, så jeg ikke skal taste et kodeord ind ved hver opstart. Jeg har kigget på TrueCrypt og loop-AES (tilsyneladende er kernens dm-crypt svag/sårbar), og det ser ud og lyder som om loop-AES er vejen frem (bortset fra den svage dm-scrypt i Linux-kernen er TrueCrypt proprietær - så loop-AES vinder også i en duel på frihed). Hvis der er nogen der har nogle tips og/eller kloge ord i denne sammenhæng, vil det være meget velkomment. :)

Kommentarer

Svar på kommentar | Leabharlann Freso

Herpes causes a lifelong infection and there are at present no treatments capable of
removing the viral DNA from the nerve cells that carry it.
This signifies that treatment focuses on reducing the depth of a main an infection, and the frequency and severity of subsequent viral reactivations.

Svar på kommentar | Leabharlann Freso

When some one searches for his required thing, so he/she desires
to be available that in detail, thus that thing is maintained over here.

Indsend kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML tags: <q> <blockquote> <cite> <abbr> <a> <ins> <del> <strong> <em> <hr> <address> <code> <dfn> <kbd> <pre> <samp> <var> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6> <dl> <dt> <dd> <ol> <ul> <li> <caption> <col> <colgroup> <table> <tbody> <td> <tfoot> <th> <thead> <tr> <bdo> <ruby>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Indsæt Flickr billeder: [flickr-photo:id=230452326,size=s] eller [flickr-photoset:id=72157594262419167,size=m].
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.